Paul & Liek go . . .

De Tokeh

Helamaal in het oosten van Java, in een dal ergens midden tussen de plantages, daar hebben we voor de eerste keer in ons leven een tokeh gehoord. Hoe bijzonder dat je een beest dat je niet ziet, genaamd de tokeh, ook direct herkent als de tokeh. Het geluid dat ie maakt klinkt ook echt als Toh-keh. Het is zo'n grappig geluid dat je vanzelf terug gaat praten tegen het beest, met als gevolg dat er minutenlang een heel toh-keh gesprek over en weer ontstaat. Ongelooflijk!

Krekels, tjitjaks, vogeltjes in alle soorten en maten, een kakafonie van geluiden. Zittend op de veranda, met de zon die net aan het opkomen is en een temperatuur die ronduit zalig is, precies op dit moment, op dit moment mag ik ervaren wat ultiem geluk is. . .

Reacties

Reacties

Elise

Smile! Geweldig, voel het gewoon hier....

Geert

alweer een nieuwe taal, heerlijk. Geprobeerd met Trui, uiteindelijk gaf ze me een kop chocolademelk? Bijzonder.

De tòkkè.........

Wat een ervaringen hè Paul tussen al die "griezelige"Ongedierte". En het onthaal met Kopie tubruk, lemper en al die heerlijke vruchten! Jullie
boffen maar hoor.... niemand neemt jullie deze geweldige ervaringen meer af. Wat een "top sopier en gids hebben jullie. Heel wat anders dan Arnold hè Liek!!! Nou, genieten jullie maar van wat er nog komen gaat. Sla de "hot springs"niet over....lijkt me heerlijk onder de warme "pantjoerans"(watervalletjes)
Leuk dat jullie de tòkkè nog hebben gehoord, hebben jullie nog een wens gedaan?
Hoe smaakte de ròkò krètèk Paul? Vies toch zeker?
Zo, Bofferds, geniet maar van alles wat er nog komen gaat, voor nu liefs en groetjes van Paru & Ma(aud)....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!